Spring til indhold

Power Pages – Skab imponerende og brugervenlige websider

Power Pages fra Microsoft muliggør simpelt webudvikling til jeres nuværende hjemmeside eller som en videreudvikling af jeres interne Power Platform løsning. Med det effektive Low-code koncept kan de fleste medarbejdere udvikle alt lige fra landingsider, eksterne ansøgningsformularer og til websider der udstiller data til eksterne. 

Power Pages forbinder Power Platformen med eksterne brugere

Power Pages kan bruges til et væld af muligheder, hvor det nærmest kun er fantasien der sætter grænserne. Man får nu et værktøj, som kan bruges til at inddrage eksterne brugere i Power Platform løsninger, hvilket tidligere har været en mere indviklet proces. Det betyder at data fra Dataverse kan udstilles til eksterne brugere på en sikker måde. Dataindsamling bliver også lettere i situationer, hvor du har brug for at indsamle data fra f.eks. Kunder eller kommende medarbejdere, der læses direkte ind i datamodellen i Dataverse.

Løsninger i Power Pages tilpasses derfor fuldstændigt den enkelte situation, men vi har forsøgt at beskrive et par enkelte herunder:

  • Eksterne brugere/kunder
  • Samarbejdspartnere 
  • Udvidelse af nuværende Power Platform løsninger
  • Eksternt tilknyttede medarbejdere

Hvad er Power Pages?

Power Pages er endnu et produkt i Microsoft Power Platform, som tillader udvikling af sider eller hele websider nemt med low-code konceptet. Det betyder, at de fleste kan gå i gang med at udvikle websites uden den store tekniske erfaring. Det opererer på lige fod med de andre produkter fra Power Platformen, hvilket vil sige, at løsningen kan integreres til, at arbejde tæt sammen med Dataverse.

Uanset om det er data, du præsenterer eller indsamler i din Power Page løsning, kan du benytte Dataverse til opbevaring af dine data på en sikker måde og med den korrekte arkitektur. Power Pages er faktisk en videreudvikling af Power Apps Portals, hvor alle funktioner er blevet samlet ét sted.

Dog har denne nye udgave fået et nyt designstudio og flere skabeloner til at skabe websider ud fra, så det nu er endnu nemmere at lave løsninger i Power Platformen, som også henvender sig til jeres eksterne interessenter.

Microsoft Power Pages muliggør Low-code webudvikling

Power Pages er, som tidligere nævnt, et værktøj, hvor medarbejdere uden den store tekniske erfaring kan komme i gang med webudvikling. Dette skyldes, at der skal skrives meget lidt kode, før man står med en brugbar løsning i de fleste tilfælde. Med en smule kendskab til PowerFX kan man komme rigtig langt i udviklingen af et website. Som medarbejder er du derfor ikke langt fra at kunne skabe løsninger, som kan have stor indflydelse, uden at skulle bruge mange linjer kode.

Pro-code løsninger

Som med de øvrige produkter i Power Platformen giver Power Pages mulighed for at skabe mere avancerede løsninger. Med Pro-code løsninger kan man integrere dybere funktionalitet og funktioner i en Power Page. Ved at benytte værktøjer som Visual Studio Code, GitHub og Azure DevOps kan udviklere og IT-teams sikre, at en Power Page løsning bliver skræddersyet efter jeres specifikke behov. Et eksempel på, hvornår man ville benytte dette, kunne være ved implementeringen af et MitID-login til en Power Page, der skal fungere som ekstra sikkerhed ved behandling af særligt følsomme data.

Hvilke funktioner får du med Power Pages?

Power Pages kommer med et væld af brugervenlige funktioner, som skal gøre det lettere for dig som bruger at komme i gang med at anvende produktet. Du vil opleve et meget intuitivt værktøj, hvor der er taget højde for, at du hverken behøver at være webudvikler eller designer. Nedenfor kan du læse et udsnit af de funktioner, som det kan byde på.

Drag and drop funktioner

Drag-and-drop funktionerne, som vi kender fra f.eks. Power Apps og Power BI, er med til at gøre det nemt for brugere at navigere rundt i systemet. Det samme gør sig gældende for Power Pages, hvor du med få klik kan implementere tekst, billeder eller en formular, hvilket normalt ville kræve betydeligt mere tid med traditionel kode. Du kan hurtigt trække dine elementer rundt for at opnå den ønskede opsætning på din webside og levere en løsning på kort tid.

Design studio

Power Pages kommer med et designstudio, som skal gøre det nemmere at designe flotte og intuitive websider. Designstudioet er stedet, hvor du vælger dine elementer enten via et blankt lærred eller via de mange skabeloner. Skabelonerne gør udviklingen endnu nemmere, da du ikke behøver tænke på selve designet, men kun på selve funktionerne.

Høj sikkerhed

Power Pages har indbygget sikkerhed, hvilket er en af hovedårsagerne til, at det kan skabe høj værdi for brugerne. Du kan opsætte godkendelsesregler og give brugere adgang på en sikker måde til virksomhedens interne og eksterne data, så du har fuld kontrol over, hvem der kan se hvilke data.

Tæt Integreret med Power Platformens andre værktøjer

Power Pages er et værktøj, som kan bruges til at udvikle selvstændige løsninger, hvilket det gør virkelig godt. Power Platformens andre værktøjer kan nemt arbejde sammen med Power Pages og kan i mange tilfælde være med til at gøre løsningen i sin helhed bedre. I samspil med f.eks. Power Virtual Agents eller Power Automate kan der opbygges automatiserede processer, som skaber en bedre brugeroplevelse for den besøgende. I forbindelse med en Power App kan det bruges til at skabe den eksterne brugergrænseflade, som gør appen brugbar for alle interessenter. Uanset hvordan du vælger at kombinere værktøjerne i Power Platformen med, er det hele bygget op omkring en Dataverse datamodel, som samler alle produkter til én samlet løsning.

Upshare har passioneret ejere og medarbejdere som alle brænder for at udvikle løsninger i Power Apps, SharePoint, Power Automate og mange flere Microsoft produkter.

Kontakt i dag for at høre mere

Vi står klar til at hjælpe og rådgive dig. Udfyld nedenstående formular og lad os tage en uforpligtende snak om jeres muligheder med Power Pages. 

Nysgerrig?

Så lad os tage en snak

x