Spring til indhold
Hjem » Tidsregistrering bliver et lovkrav

Tidsregistrering bliver et lovkrav

Tidsregistrering bliver et lovkrav

Et nyt tidsregistrering lovkrav træder i kraft den 1. Juli 2024, hvilket betyder, at du som arbejdsgiver skal sørge for, at medarbejderne fremover registrerer deres arbejdstid. Denne artikel skal klæde dig på, så du står stærkt når det nye lovkrav til tidsregistrering bliver en del af hverdagen for virksomheder og ansatte.

Nyt tidsregistrering lovkrav pålægger en vigtig opgave hos dig som arbejdsgiver

De nye lovkrav indebærer store administrative og tekniske opgaver for arbejdsgivere og virksomheder. Vi ved, at det kommer til at være en stor administrativ byrde, så derfor forsøger vi nedenfor at give dig et overblik over det, du skal være opmærksom på:

  1. Det nye tidsregistrering lovkrav kræver, at du som arbejdsgiver indfører et tidsregistreringssystem til registrering af den enkelte medarbejders daglige arbejdstid.
  2. Tidsregistreringssystemet skal kunne måle den daglige og ugentlige arbejdstid og være objektivt, pålideligt og tilgængeligt
  3. Dine medarbejdere skal kunne tilgå tidsregistreringssystemet.
  4. Data skal gemmes forsvarligt i 5 år

Derudover skal du som arbejdsgiver udarbejde en udførlig politik om virksomhedens timeregistrering. Heri skal du informere dine medarbejdere om, hvad der er og ikke er arbejdstid, hvad der skal timeregistreres og hvornår og hvordan timeregistrering skal udføres.
Herunder er det vigtigt, at det fremgår, at du som arbejdsgiver foretager overvågning og kontrol af timeregistrerede data for at sikre, at det nye lovkrav for tidsregistrering overholdes. På den måde kan du som arbejdsgiver sikre, at dine medarbejdere ikke overskrider den maksimale ugentlige arbejdstid, pauseregler eller reglerne om den ugentlige og daglige hviletid.

Husk at dit tidsregistreringssystem skal overholde GDPR-lovgivningen. Du skal derfor være opmærksom på følgende:

  1. Medarbejdere skal kunne tilgå sine egne oplysninger
  2. Timeregistreringerne skal opbevares forsvarligt af dig som arbejdsgiver i fem år efter udløbet af hver referenceperiode, der udgør grundlaget for beregningen af medarbejderens gennemsnitlige ugentlige arbejdstid.


Hvad sker der, hvis du ikke har en løsning klar til 1. juli?

Står du i den situation og ikke har styr på tidsregistrering til dine medarbejdere den 1. juli, står du overfor følgende konsekvenser:

  • Godtgørelse
  • Bøder
  • Påbud

Det er klart, at jo mere information eller mangel på samme, som man kan fremvise over for Arbejdsretten, kan resultere i godtgørelse til dine medarbejdere, bøder for ikke at føre tidsregistrering eller overholde arbejdsmiljøloven.
Vi anbefaler derfor kraftigt allerede nu at starte arbejdet hen mod at opfylde det nye lovkrav om tidsregistrering.

Hvordan kommer du i gang med tidsregistrering?

For at du som arbejdsgiver nemmest overholder det nye lovkrav om tidsregistrering, anbefales det, at du sørger for at få et tidsregistreringssystem, der overholder alle krav i den nye lov. Det rigtige tidregistreringssystem er netop med til at lette den byrde, det ellers ville være for både dig som arbejdsgiver og dine ansatte. Det er vores klare anbefaling at fravælge manuelle metoder, da der er krav om at tidsregistreringen skal være pålidelig. I det øjeblik i anvender manuelle løsninger stiger sandsynligheden for menneskelige fejl og det resulterer i et system som ikke overholder kravene.

Vi kan sørge for alt det tekniske

Hos Upshare tilbyder vi et tidsregistreringssystem udviklet i jeres nuværende Microsoft 365-miljø. Systemet kan udvikles som en Power App, hvor vi sørger for, at alt overholdes i forhold til det nye tidsregistrering lovkrav. Det betyder samtidig, at i vil opleve simpel tidsregistrering, som kan håndteres via en app eller på computeren. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvordan I skal overholde det nye lovkrav, men blot sørge for at bruge jeres nye tidsregistreringssystem.

Lad os starte en dialog i dag for at se, hvordan vi bedst kan hjælpe jer.

Kontakt os via vores kontakt formular her på siden eller direkte på telefon nummer +45 53 89 72 36

Nysgerrig?

Så lad os tage en snak

x