Spring til indhold

Power BI – Gør virksomhedsdata tilgængeligt for alle

Power BI tillader dig at integrere, transformere og analysere virksomhedsdata i et intuitivt interface. Med Power BI kan man nemt omdanne rå data til forståelige visualiseringer, der skaber værdifulde indsigter og danner grundlag for velovervejede beslutninger.

Har din organisation et ønske om at blive datadrevet og øge brugen af Business Intelligence, så er et BI værktøj en nødvendighed.

Simpel analyse og visualisering af data i ét værktøj

Deling af rapporter og dashboards til hele organisationen i skyen

Datamodellering og transformation af forskellige datakilder ved få klik

Mobil rapportering gør data tilgængelig lige ved hånden 

Data i realtid visualiseret gennem dashboards

Overskueligt overblik på baggrund af kompleks data

Hvad er Power BI?

Power BI er en del af Microsoft Power Platform og er et brugervenligt værktøj, der kan håndtere store mængder virksomhedsdata. Det er et meget anerkendt værktøj til business Intelligence, fordi det intuitivt kan omdanne komplekse data fra forskellige datakilder til visualiseringer af dataindsigter i interaktive rapporter.

Det er et gennemtænkt værktøj, da det kan understøtte hele dataanalyse processen fra import af et datasæt, transformation og analyse, visualisering og rapportering, og til deling indsigter til internt eller eksternt.

Power BI kommer desuden i en desktop version, som downloades og bruges fra en applikation på computeren. Dette er i øjeblikket den version, hvor man har de fleste muligheder og funktioner. Power BI service er den anden mulighed der fungerer online, hvor du kan publicere din rapport til et workspace og dele rapporten med dine kollegaer. Du kan også tilgå rapporten online og lave ændringer, men du har endnu ikke alle muligheder, som du har i desktop versionen.

Hvilke fordele får du med Power BI fordele:

Microsoft Power BI er fyldt med mange funktioner, der kan tilføre værdi til dine data. Vi har forsøgt at liste nogle af de funktioner:

Ubesværet og kombineret dataintegration

Som resten af Power Platformens værktøjer, et væld af dataconnectors, som giver mulighed for at tilslutte data fra Dataverse, SQL-servere, Azure, Excel, Google Analytics, adskillige CRM-systemer, IoT løsninger og mange flere. Med alle disse connectors er det muligt at oprette rapporter til flere afdelinger, uanset om det er Økonomi, HR, Marketing eller salgsafdelingen, der efterspørger dybere indsigter.

Man kan gå skridtet videre og oprette rapporter, der indeholder data fra flere datakilder, for så på den måde at opsætte og sammenligne tendenser fra forskellige afdelinger. Uden besvær kan man blot importere nye data, transformere og relatere og visualisere data i samme eller hver sin visualisering.

Simpel dataanalyse medfører mærkbare indsigter

Importerede data kan let transformeres i en integreret editor, også kaldet Power Query editor. Den gør arbejdet med data mere simpel og man vil opleve markant mindre kode. Den simple tilgang til databehandling gør det overskueligt at analysere store mængder data og skabe fundamentet for værdifulde indsigter. 

Flotte datavisualiseringer

Data i kan præsenteres i mange forskellige diagrammer, grafer og andre visualiseringer, der hjælper brugeren af rapporten til at forstå data og den fortælling data skal formidle. Brugeren kan gennem visualiseringer bedre forstå mønstre og sammenhænge og dermed analysere data mere effektivt. Visualiseringer er derfor en vigtige for at kunne levere budskaber og indsigter korrekt, så datadrevet beslutningstagning faktisk muliggøres. Rå data vil til sammenligning ikke give det samme visuelle overblik, hvor tendenser og budskaber på tværs vil være svære at gennemskue. 

Del af rapporter på tværs af organisationen og træf beslutninger på et fælles grundlag

Vigtige indsigter i data skaber først værdi, når de deles med andre relevante personer. Med Power BI Pro og Premium har du mulighed for at dele interaktive rapporter og dashboards med resten af organisationen. Deling af data nedbryder siloer i organisationen og opbygger i stedet en fælles viden, viden som kan bruges til at træffe datadrevne beslutninger. Delingen kan ske ved at give en anden person adgang f.eks. gennem sikkerhedsroller til en publiceret App, som generes når rapporten publiceres. Rapporten eller en enkelt tile i rapporten kan også publiceres på en SharePoint side, en Power App eller sågar i en PowerPoint.

Udstil dine data i SharePoint eller i en Power App

Power BI arbejder godt sammen med andre produkter fra Microsoft Power Platform og andre Microsoft produkter. Både en SharePoint side og Power App kan få integreret en rapport eller en enkelt tile i deres UI. Dette bruges i sammenhænge, hvor data, der indtastes i Power Appen, efterfølgende vises i rapporten, f.eks. ved mitigering af data.

Hvilke licensmuligheder findes der i Power BI?

Der findes flere udgaver af, hvilket kan forvirre en smule. Derfor har du her en oversigt og de muligheder der findes i dag.

Power BI gratis version

Gratisversionen er velegnet til interesseret enkeltpersoner og mindre virksomheder med grundlæggende behov.

 • Pris: Gratis.
 • Funktioner:
  • Adgang til Power BI desktop med mulighed for udforskning af funktioner.
  • Adgang til en række datakilder og datavisualiseringer.

Power BI Pro

Pro er til virksomheder og professionelle brugere med avancerede behov og krav til samarbejde og automatisering. 

 • Pris: 69,90 pr. bruger pr. måned. (Har i Microsoft E5 licenser er Power BI inkluderet)  
 • Funktioner:
  • Mulighed for at dele og samarbejde om rapporter og dashboards med andre Pro-brugere.
  • Planlægning af opdateringer og automatisering af opgaver.
  • Mulighed for opdateringer af rapporter op til 8 gange pr. dag

Power BI Premium

Premium er til store organisationer med avancerede krav til ydeevne og skalerbarhed. Du kan gratis dele både intern og eksternt. 

 • Pris: 139,70 pr. bruger pr. måned.
 • Funktioner:
  • Brugere med en Premium licens har adgang til større modelstørrelser
  • Mulighed for opdateringer af rapporter op til 48 gange pr. dag
Upshare har passioneret ejere og medarbejdere som alle brænder for at udvikle løsninger i Power Apps, SharePoint, Power Automate og mange flere Microsoft produkter.

Kom i gang med Power BI I dag

Du kan ganske gratis komme i gang i dag med gratisversionen. Se og udforsk de muligheder der er tilgængelig

Download Power BI og kom i gang helt gratis her:

Har du brug for hjælp til at komme i gang? Så lad os hjælpe jer med jeres BI opgaver, hvis I ønsker at udnytte jeres data og skabe en datadrevet hverdag.

Du kan booke en uforpligtende snak med os i kontaktformularen nedenfor om Power BI.
 

Nysgerrig?

Så lad os tage en snak

x